Het leukste kindertijdschrift
7 tot 12 jaar
LOS NUMMER

Quest Junior 1/2023

Friet met klodders mayonaise. Een pannenkoek met stroop én poedersuiker. Krijg je al honger? Het zou toch ideaal zijn als het water juist in je mond loopt van een bord broccoli of wortels. Wat is het toch jammer dat we veel meer houden van ongezond eten. Hoe kan dat nou?

Hoe graaf je een dino op? Quest Junior ging op zoek naar een langnekdino in Amerika. Daar wonen nog steeds cowboys. Het zijn veehouders. Soms hebben ze veel grond en veel koeien die daar grazen. Als ze rondrijden op hun paard of in hun pick-up, zien ze soms fossielen liggen. Zoek je een dinosaurus zoekt, dan kun je dus aan een cowboy vragen of hij weleens een bot vindt. Dan ga je daar graven.

Zanger Antoon vertelt… hoe je een goed liefdesliedje maakt! ‘Ik krijg wel hulp van vrienden. Maar ik schrijf de teksten zelf, ik zing zelf en de muziek maak ik zelf, op de computer. Als je alles zelf doet, krijg je je eigen sound. Je eigen geluid.’

Iedereen heeft wel rare ouders. Moeders die dol zijn op yoga, vaders die hartje winter nog in een korte broek de deur uitgaan, om maar wat te noemen. Aan de meeste ouders zit wel een steekje los. Maar wat als jouw gezin op een andere manier een beetje vreemd is? Omdat je alleen maar een moeder hebt bijvoorbeeld. Of juist twee moeders of vaders? Is dat erger dan ‘gewoon rare’ ouders?

4,75
Meer dan 50 exemplaren in één keer bestellen? Klik dan hier

Blader door het inkijkexemplaar!