LOS NUMMER

Quest Psychologie 6/2022

Dit nummer staat, zoals de cover verraadt, bomvol liefde. Leuke liefde, zoals de zoektocht naar tekenen die kunnen voorspellen of je nieuwe relatie een lange verbintenis kan worden. Maar ook nare liefde, als je hart bloedt. Voor de een is een relatiebreuk een mokerslag, de ander recht de schouders en gaat verder. Wat doet liefdesverdriet met ons, en waarom reageren we zo verschillend?

En wat nu als één partner niet genoeg is? Waarom maar één intieme relatie, als je met meer mensen een connectie voelt? Polyamoreuzen hebben met meer mensen een emotionele en seksuele band. Wat is de meerwaarde? En wat is juist lastig?

Ook duiken we in de geschiedenis van de liefde. Vandaag de dag zijn we ons steeds beter bewust van grensoverschrijdend gedrag. Hoe was dat in de Middeleeuwen? Het beeld bestaat dat vrouwen toen weerloos waren overgeleverd aan de nukken van mannen. Maar klopt dat wel? Kwamen vrouwen helemaal niet aan bod?

Dit is het laatste nummer van Quest Psychologie. De redactie heeft het blad twaalf jaar lang met veel liefde gemaakt. In 58 edities lieten we je heel veel hoeken en gaten zien van ons brein en ons gedrag. Hartelijk dank dat je dat wilde lezen. Gelukkig is er voor mooie psychologieverhalen wel nog steeds plaats in de ‘gewone’ Quest-nummers en op de site.

7,25
Meer dan 50 exemplaren in één keer bestellen? Klik dan hier

Blader door het inkijkexemplaar!