LOS NUMMER

Quest Psychologie 3/2022

Eigen haard is goud waard, luidt het oubollige gezegde. Maar er zit wel wat in, merk je als je huis je niet bevalt. Een krappe woning, een moeilijke huisbaas, tijdelijke huurcontracten: helaas hoort onprettig wonen er voor velen een beetje bij. Dat is niet alleen vervelend, maar treft je hele welzijn.

Ben je kortademig? Heb je last van een kuchje? Als de huisarts je doorverwijst naar de longarts, die een diagnose als ‘bronchitis’ stelt, is de kans groot dat je een man bent. Maar gaat een vrouw met deze klachten naar de dokter, dan wordt ze minder vaak doorverwezen en blijft de diagnose vaker iets vaags als ‘kortademigheid’. Hoe kan dat?

Overdrijven heeft geen goed imago: we vinden het al snel aanstellerij of zien het als liegen. Maar haal je het weg uit het dagelijks leven, dan blijft er weinig sjeu over. Dus is dat verveloze restaurantje op de hoek heel pittoresk en verschrikkelijk lekker. Waarom voelt het not done om een verhaal aan te dikken, maar doet iedereen het (zonder overdrijven) elke dag weer?

6,99
Meer dan 50 exemplaren in één keer bestellen? Klik dan hier