Wat doet kou met je lijf?
Bestel direct!
LOS NUMMER

Quest editie 1 2023

Stijgende energieprijzen, de klimaatcrisis, brandstofafhankelijkheid van Rusland: er zijn redenen genoeg om de thermostaat van je huis of kantoor deze winter een paar graden lager te zetten. Maar wat heeft dat voor gevolgen voor onze gezondheid? Een beetje kou blijkt helemaal niet zo slecht voor je lijf en leden.

De man jaagt, de vrouw zit thuis met de kinderen. Dat is het klassieke beeld van het leven in de prehistorie, maar moderne archeologen kijken er toch heel anders tegenaan. Hoe was het leven van mevrouw Oervrouw dan wél ingericht?

De cranberry groeit praktisch nergens in Nederland. Alleen Terschelling wemelt ervan, en ook daar is de friszure rode bes nog betrekkelijk nieuw. Hoe kwam de cranberry op het Waddeneiland terecht? Hoe oogst je ’m? En wat kun je ermee?

Spijbelen tegen klimaatveranderingen, demonstreren voor zwarte piet, of je Instagram-account op zwart zetten tegen racisme. Is het hebben ván en vechten voor idealen terug van weggeweest?

Als er rond 2050 mensen op Mars verblijven, dan kunnen ze niet even een pizza bestellen: de bezorgtijd zou acht maanden zijn. Nee, op de rode planeet moet je je eigen eten verbouwen. Op welke problemen gaan Marsboeren straks stuiten?

6,50
Meer dan 50 exemplaren in één keer bestellen? Klik dan hier

Blader door het inkijkexemplaar!