Nooit meer vertraging?
Bestel direct!
LOS NUMMER

Quest editie 3 2023

Hoe reis je over vijftig jaar van Rotterdam naar Utrecht? Met 1000 kilometer per uur door een vacuümbuis? En hoe ziet een treinstation er dan uit? Bestaat de ov-chipkaart dan nog? Reis mee over de spoorwegen van de toekomst.

In de slaapkamer continu tegen lucht praten, een extra bordje aan de eettafel eisen en samen spelletjes doen: sommige kinderen hebben denkbeeldige vriendjes die niet van hun zijde wijken. Zorgelijk? Nee, integendeel.

Achter ruiten in heel Nederland hangen briefjes: werknemers gezocht! Maar nergens zijn mensen te vinden. Economen waarschuwen dat het crisis is op de Nederlandse arbeidsmarkt. En die is voorlopig nog niet voorbij.

Soms is de geschiedenis een dubbeltje op zijn kant. Wat zou er zijn gebeurd als het dubbeltje de andere kant op was gevallen? Als de Romeinen bijvoorbeeld in West-Europa waren gebleven? Of als 9/11 niet was gebeurd? Vijf grote wat-als-momenten in de geschiedenis als gedachte-experimenten.

Adem in, adem uit. Adem in, adem uit. Quest-redacteur Soraya Schachtschabel kreeg te horen dat haar ademhaling standaard ‘te hoog’ zit en dat dit niet goed is. Klopt dat wel? En zo ja, is er wat aan te doen?

Het grootste landdier van nu is een kleintje vergeleken met de dinosaurussen van dik honderd miljoen jaar geleden. Hoe konden die reptielen zo groot worden? En waarom zijn de giganten van nu naar verhouding zo bescheiden?

6,75
Meer dan 50 exemplaren in één keer bestellen? Klik dan hier

Blader door het inkijkexemplaar!

Benieuwd naar wat je in dit nummer kan verwachten?