Hoe maak je écht contact?
Bestel direct!
LOS NUMMER

Quest editie 4 2023

We leven in een socialmediasamen­leving waarin we persoonlijk contact steeds moeilijker vinden. We vergeten hoe je met iemand praat. En wat onze ogen daarbij allemaal doen. Hoe gebruik je je ogen om te vertellen wat je wil?

De bouw is verantwoordelijk voor veertig procent van de uitstoot van kooldioxide. Daarom keert hout terug als alternatief voor beton, cement en staal. Is houtbouw dan wel duurzaam?

Veel rode wouwen komen op een onnatuurlijke manier aan hun einde. Dus volgen ecologen deze roofvogels met gps-trackers om ze beter te kunnen beschermen. Maar hoe geef je wilde vogels een zender? Hoog boven de grond krijgen ze bezoek van professionele boomklimmers.

Een dolfijn die een depressie laat verdwijnen en een konijn dat angstige kinderen helpt. Waarom zijn sommige dieren geschikt als therapeut?

De komende jaren worden veel satellieten gelanceerd. Erg slecht voor het milieu. Tenzij we de vaartuigen met een slingeraar in een baan om de aarde gaan gooien. Een Amerikaanse start-up hoopt dat in 2026 voor elkaar te brengen.

6,75
Meer dan 50 exemplaren in één keer bestellen? Klik dan hier

Blader door het inkijkexemplaar!