Planeetvriendelijke alternatieven
16 extra pagina's!
LOS NUMMER

Quest editie 6 2023

Smeuïge pindakaas, volvette kaas en een lekkere varkenshaas. Het zijn notoire milieuvervuilers, waar we maar moeilijk zonder kunnen. Maar er gloort hoop, in het lab. Met handige gisten en draaiende snelkookpannen komen planeetvriendelijke alternatieven in zicht.

Je kent vast wel iemand in je omgeving met ADHD, een burn-out of een snoepverslaving. Of misschien leid je er zelf aan. Die kans wordt in elk geval steeds groter, want het aantal Nederlanders met een psychische aandoening stijgt. Waar komt dit vandaan? En moeten we ons zorgen maken?

Ridders waren de Formule 1-coureurs van de Middeleeuwen en hun paarden waren als peperdure bolides. Want dat waren grote en imponerende dieren. Toch? Nee, dus. Paarden van toen vielen veel kleiner uit dan nu, blijkt uit onderzoek. Waarom was dat?

Opnieuw legt grootschalig onderzoek een link tussen voetbal, koppen en ­dementie. Neurologen pleiten voor een kopverbod bij de jeugd. Hoeveel risico lopen we? En waarom grijpt de Engelse voetbalbond wel in, maar de KNVB niet?

Doet iemand irritant? Je partner? Je broer? Kon je dat die ander maar verbieden, met het soort document dat je ook tekent als je een huis koopt. Dan ligt alles vast en iedereen moet zich eraan houden. Is zoiets thuis ook mogelijk? Quest-redacteur Soraya onderzocht dat met een contract over bijnamen en tafelmanieren.

Plus: gratis 12 pagina’s EXTRA vol puzzels, raadsels, Questquizzen en sudoku’s!

6,75
Meer dan 50 exemplaren in één keer bestellen? Klik dan hier

Blader door het inkijkexemplaar

Bekijk hier wat je kunt verwachten van dit nummer!